Lyhyen Kaavan mukaan

Lyhyen kaavan mukaan on itsenäinen jatko-osa syksyn 2017 erinomaisesesti menestyneelle näytelmälle ”Unelmien kesä 1917”. Itsenäinen tarkoittaa, että katsoja pääsee juoneen kiinni vaikkei olisi nähnyt aikaisempaa näytelmää.

Sitten viimme kerran on Tauno ja Aino Jokirinnan perheessä vierähtänyt kolmetoista vuotta. Tauno on ikääntynyt ja entisestään ansioitunut yhteiskunnan riennoissa. Hänelle on nyt myönnetty kunnallisneuvoksen arvonimi, jota kokoonnutaan juhlimaan. Eletään kevättä ja alkukesää vuonna 1930. Näytelmässä perheen ja paikallisten tapahtumien taustalla ovat tuon ajankohdan väkevät valtiolliset ja taloudelliset tapahtumat, lama-aika, Lapuanliike ja kieltolaki.

Lyhyen kaavan mukaan on kaksinäytöksinen ja kestää vajaat kaksi tuntia. Puhe- ja laulurooleja on seitsemäntoista. Jatko-osa on siis ensimäistä pienimuotoisempi.

Näytelmän ohjaa Teemu Knuutti, jolla on näytelmässä myös oma sivurooli. Taunona nähdään nyt uusi nimi Arvo Koivuniemi, Ainon roolissa jatkaa Mari-Johanna Knuutti. Käsikirjoitus on entiseen tapaan Heikki Peltomäen kynästä. Tiedotuksen visuaalisuudesta vastaa Joonas Honkaniemi ja puvustuksesta ym. Pertti T. Lehto.

Näytelmän tuottaa Laihian Nuorisoseura.

Liput 18€, alle 13v. ei maksua. Kahvimaksu vapaaehtoinen.

OSTA LIPUT TÄSTÄ